📘 ❞ ❝ قصة ــ فلاديمير كورولينكو اصدار 2020

قصص وروايات عالمية - 📖 قصة ❞ ❝ ــ فلاديمير كورولينكو 📖

█ _ فلاديمير كورولينكو 2020 حصريا قصة ❞ ❝ عن جميع الحقوق محفوظة للمؤلف 2024 : Paperback 13,50 21,00 cm In Turkish 216 p Translated by Sefika Hüseyin Yurtseven Sen Vladimir Korolenko Ukrayna'nin Jitomir kentinde dünyaya geldi Annesi Polonyalidir Bu sebeple Rus edebiyatçilari arasinda etkin bir yere sahip olmasina ragmen, aslinda üç ü Rusya, Ukrayna ve Polonya yazarligi yaraticiligini benimsemektedir Gerçek sudur ki 19 yüzyilda Imparatorlugu'nda okur yazar olan herkes Korolenko'yu bilmekte çok deger vermekteydi Maksim Gorki Anton Çehov ile dostlugu bu yazarlarin anilarina da yansidi Yaraticiliginin en önemli yönü tüm eserlerini kisisel deneyimlerle aktarmasi toplumda meydana gelen süreçleri irdelemesidir Korolenko'nun edebî mirasi, insanoglunun karsilastigi kötülüklere ragmen hep aydinlik iyilige dogru usanmaz sevdayi yansitir Zaten kendi hayat durusu de tutumunu ispatlamistir Imparatorlugu'nun çöküsü Bolsevik Rusya'nin kurulusu yillarinda kimsesizler yurdu, muhtaç olanlar için as evleri evsizler barinak saglama konusunda faaliyetlerde bulundu, varligini son kurusuna kadar insanlara sundu eserleri Sovyet döneminde zorunlu ortaokul ders müfredatinda yer almistir Baska deyisle, edebiyatina veren yazarin okumalidir Korolenko, edebiyatindaki Sibirya konusunu genis sekilde ele alarak "Sibirya Öyküleri" dizisi adiyla yayimlamisti Yakutistan'in sert ama büyüleyici dogasi içinde insanlarin kendilerine edinmesi umut isiginin sönmemesi gerektigini ustaca yansitiyordu Yüz yil önce yazilan öyküler hâlen güncelligini korumaktadir öykülerinde gerçekligi romantik duygularla perçinlestiriyor Haksizliga ugrayan halklari savunan tarafindan desteklenmistir قصص وروايات عالمية مجاناً PDF اونلاين رواية القصص هي نقل الأحداث بالكلمات والصور وغالباً ما يكون ذلك ارتجالاً أو بتجميل تشارك القصة الثقافات المختلفة كوسيلة ترفيه تعليم لحفظ التراث الثقافي وغرس القيم المعنوية العناصر الحاسمة ورواية الشخصيات الخيالية والحبكة ووجهات النظر الأدبية رواية تسبق الكتابة فقد كانت الأشكال الأولى لرواية عبارة شفوية مع الإيماءات والتعابير الجسدية كما أنها جزءاً من الطقوس الدينية؛ اعتبر الفن الصخري شكل أشكال عدد القديمة رسم سكان أستراليا الأصليون رموزاً جدران الكهوف كوسائل لمساعدة الرواة تذكر ثم رويت بعد باستخدم مزيج السرد الشفوي والموسيقى والفن والرقص وقد ساعد هذا الأسلوب فهم معنى الوجود الإنساني خلال وروايتها استخدم الإنسان وسيلة النحت جذوع الأشجار الحية ووسائل أخرى سريعة الزوال (كالرمل وأوراق الأشجار) لتسجيل الصور والكتابة استخدمت أشكالاً معقدة كالوشم معلومات الأنساب والانتماءات والوضع الاجتماعي مع ظهور واستخدام وسائل اتصال ثابتة ومحمولة أصبح تسجيل والكتب ومشاركتها عبر مناطق العالم أسهل نحتت ونقشت ورسمت وطبعت وكتبت بالحبر الخشب والخيزران والعاج والعظام والفخار وألواح الصلصال والحجر النخيل والجلد والورق والحرير وقماش وسجلت أفلام وخزنت إلكترونياً بصورة رقمية لا تزال الشفوية عالقة بالذاكرة وانتقلت جيل إلى الرغم ازدياد شعبية الإعلام المكتوبة والمتلفزة كثير أنحاء

إنضم الآن وتصفح بدون إعلانات
قصة

ــ فلاديمير كورولينكو

صدرت 2020م
قصة

ــ فلاديمير كورولينكو

صدرت 2020م
حول
فلاديمير كورولينكو ✍️ المؤلف
المتجر أماكن الشراء
مناقشات ومراجعات
جميع الحقوق محفوظة للمؤلف 🏛 الناشر
QR Code
عن قصة :
Paperback. 13,50 / 21,00 cm. In Turkish. 216 p. Translated by Sefika Hüseyin Yurtseven Sen Vladimir Korolenko Ukrayna'nin Jitomir kentinde dünyaya geldi. Annesi Polonyalidir. Bu sebeple Rus edebiyatçilari arasinda etkin bir yere sahip olmasina ragmen, aslinda üç ü Rusya, Ukrayna ve Polonya yazarligi ve yaraticiligini benimsemektedir. Gerçek sudur ki 19. yüzyilda Rus Imparatorlugu'nda okur yazar olan herkes Korolenko'yu bilmekte ve çok deger vermekteydi. Maksim Gorki ve Anton Çehov ile dostlugu bu Rus yazarlarin anilarina da yansidi. Yaraticiliginin en önemli yönü tüm eserlerini kisisel deneyimlerle aktarmasi ve toplumda meydana gelen süreçleri irdelemesidir. Korolenko'nun edebî mirasi, insanoglunun karsilastigi kötülüklere ragmen hep aydinlik bir iyilige dogru usanmaz bir sevdayi yansitir. Zaten yazar kendi hayat durusu ile de bu tutumunu ispatlamistir.

Rus Imparatorlugu'nun çöküsü ve Bolsevik Rusya'nin kurulusu yillarinda yazar kimsesizler yurdu, muhtaç olanlar için as evleri ve evsizler için barinak saglama konusunda çok etkin faaliyetlerde bulundu, tüm varligini son kurusuna kadar insanlara sundu. Korolenko'nun eserleri Sovyet döneminde de zorunlu ortaokul ders müfredatinda yer almistir. Baska bir deyisle, Rus edebiyatina deger veren herkes bu yazarin eserlerini okumalidir. Korolenko, Rus edebiyatindaki Sibirya konusunu genis bir sekilde ele alarak "Sibirya Öyküleri" dizisi adiyla yayimlamisti. Yakutistan'in sert ama büyüleyici dogasi içinde insanlarin kendilerine yer edinmesi ve umut isiginin sönmemesi gerektigini ustaca yansitiyordu. Yüz yil önce yazilan bu öyküler hâlen güncelligini korumaktadir. Korolenko, öykülerinde gerçekligi romantik duygularla perçinlestiriyor. Haksizliga ugrayan halklari savunan yazar Gorki tarafindan da desteklenmistir.
الترتيب:

#12K

0 مشاهدة هذا اليوم

#70K

3 مشاهدة هذا الشهر

#126K

71 إجمالي المشاهدات